2016 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı

2016 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı, Slovakya’nın Poprad kentinde dün yapılan açılış töreninin ardından oynanan ilk tur karşılaşmaları ile başladı. Şampiyonada ülkemizi Efe Mert Kılıç, Emre Emin Dedebaş, CM Işık Can, Alperen Akdoğan ve Çiğdem Onur ekibiyle temsil eden takımımız, ilk turda karşılaştığı Güney Afrika’nın 3. takımını 4-0 yenerek turnuvaya galibiyetle başlarken, 2. turda ev sahibi ülkenin 2 numaralı takımı Slovakya 2 ile eşleşti.

Turnuvanın en zayıf ekiplerinden Afrika kıtasının tek temsilcisi Güney Afrika karşısında, Emre Emin, Işık, Alperen ve Çiğdem’den oluşan 4’lüsü ile 4-0’lık galibiyet elde eden takımımız, turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı. Bugün gerçekleştirilecek çift tur öncesi adını ilk turu galibiyetle kapayan 27 takım arasına yazdıran takımımız, Elo ortalaması kendisiyle neredeyse aynı olan Slovakya temsilcisi ile 2. turda eşleşmiş oldu.

Turnuvanın ilk gününde, 27 masanın tümünde favori ekipler organizasyona galibiyet ile başlayarak, bu gibi organizasyonlarda çok da sık rastlanmayacak şekilde sürprize izin vermediler. Birbirinden kuvvetli birçok ekibin yer aldığı organizasyonda, 2. tur ile birlikte çekişmeli karşılaşmalar da izleyicilerle buluşacağa benziyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir